Themabeeld ©  Belga

Aantal coronabesmettingen stijgt licht

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in ons land opnieuw licht gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel in dalende lijn, blijkt dinsdag uit recente gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

jvh
Bron: BELGA

Tussen 12 en 18 november werden dagelijks gemiddeld 743 besmettingen vastgesteld, een stijging met 14 procent op weekbasis. In die periode werden dagelijks ongeveer 6.016 tests afgenomen, waarvan zowat 13,5 procent positief bleek.

Het reproductiegetal, dat aangeeft in welke mate de epidemie zich verspreidt, ligt momenteel op 0,917. Een getal onder de 1 betekent dat de pandemie in kracht afneemt.

Van 15 tot 21 november werden elke dag 43 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een daling op weekbasis met 19 procent. Er liggen op dit moment 707 mensen met een coronabesmetting in de ziekenhuizen (-11 procent), van wie 48 op intensieve zorg (-13 procent).

Dagelijks overlijden intussen nog 5 mensen aan de gevolgen van een infectie (+9 procent). Sinds het begin van de pandemie stierven al ruim 33.000 Belgen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Intussen heeft zowat 32,6 procent van de Belgen een tweede boosterprik gekregen. Van de 65-plussers kreeg 71,2 procent al een nieuwe prik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer