© ATV

Slachtoffer rusthuisverkrachter krijgt sneller proces na euthanasieaanvraag

Antwerpen, Lint -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft beslist om het proces tegen rusthuisverkrachter Kris M. (36) zo snel mogelijk te laten plaatsvinden, omdat het 89-jarige slachtoffer een euthanasieaanvraag heeft ingediend. “Als ze weet dat de dader zijn straf heeft gekregen, kan ze afscheid nemen”, zegt haar advocaat Walter Damen.

vdaa
Bron: BELGA

De zaak tegen rusthuisverkrachter Kris M. werd dinsdag ingeleid, wat betekent dat de rechtbank met de verschillende afspraken maakt over de te volgen agenda. Normaal gezien biedt de rechtbank de verdediging en de burgerlijke partijen om uitgebreid conclusies uit te wisselen, maar in deze zaak beslist de rechter om de zaak volgende al te behandelen. “Mijn cliënte is 89 en heeft een euthanasieaanvraag ingediend. Ik laat die datum telkens uitstellen, zodat mijn cliënte het resultaat van dit proces nog kan meemaken.” Meester Xavier Potvin, de raadsman van de verdachte, verzette zich niet tegen een snelle behandeling van de zaak.

LEES OOK. Dertiger aangehouden voor verkrachting bewoonster (89) in Lints woonzorgcentrum: “Er heerst volledige verslagenheid”

De feiten dateren van 27 juli. De 36-jarige verdachte drong woonzorgcentrum Zonnestraal met een list binnen op en verkrachtte er een 89-jarige bewoonster. De man, die bij politie en gerecht gekend is wegens druggebruik en zedenfeiten, sloeg op de vlucht maar kon later gevat worden.

De verdachte ging volgens familie als een beest tekeer. Het slachtoffer zou meer dan eens zijn verkracht en moest na de feiten een hele tijd in het ziekenhuis blijven.

LEES OOK. Rusthuizen herbekijken beveiliging na verkrachting en brandstichting, “maar iemand met slechte bedoelingen zal altijd binnenraken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen