©  Bart Dewaele

Egbert Lachaert loopt letterlijk weg van de camera: “We zullen straks nog wel een verklaring afleggen”

Wanneer de VRT-ploeg van Terzake Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een vraag wil stellen op een voetpad in Brussel, zegt die geen commentaar te willen geven. Als de reporter aandringt, draait de voorzitter zich om en zet het zelfs op een lopen.

Wim Winckelmans

Politici achtervolgen die niets willen zeggen, het is een journalistiek genre op zich. Het VRT-programma Terzake maakt er een stijlfiguur van en heeft met de medewerking van Open Vld-voorzitter nu ook een nieuwe variant ontdekt.

“Meneer Lachaert, waarom wil u niets zeggen, meneer Lachaert?”, zo gaat die, terwijl de Open Vld voorzitter het partijhoofdkwartier ontvlucht over een nauw voetpad. “We zullen straks nog wel een verklaring afleggen”, antwoordt Lachaert. “Alles nog in orde met de liberale familie?”, luidt nog de vraag. “Zeer, zeer goed”, antwoordt de partijvoorzitter, maar dan wel op een manier die de ironie amper verborg. Waarom hij een kort “ja” roept en zijn belagers van zich afschudt door in gestrekte draf terug te lopen van waar hij gekomen was. Ongetwijfeld iets vergeten op bureau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER