Het nieuwe ontwerp voor de Boerentoren
Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp voor de Boerentoren © Libeskind

Eerste beelden tonen hoe Antwerpse Boerentoren er gaat uitzien: nieuwe kroon op top en daktuin met beelden

Antwerpen
Een glazen kroon op de torentop, een transparante ‘boeg’ aan de buitenkant, een daktuin met beelden én plaats voor verschillende horecazaken. Havenbaas Fernand Huts, die de Antwerpse Boerentoren de komende jaren tot een ‘cultuurtoren’ omvormt, heeft voor het eerst inzicht gegeven in de architecturale plannen voor het iconische gebouw. Huts maakte ook bekend wie als architect is aangesteld: de wereldvermaarde Amerikaanse ontwerper Daniel Libeskind.

  1. “Geen akkoord? Geen spade in de grond”: onenigheid tussen stad Antwerpen en Infrabel over toekomstig Spoorpark
    PREMIUM

    “Geen akkoord? Geen spade in de grond”: onenigheid tussen stad Antwerpen en Infrabel over toekomstig Spoorpark

    Borgerhout en Zurenborg, twee dichtbevolkte Antwerpse stadsdelen, snakken al vele jaren naar méér groen. Helaas laat het beloofde Spoorpark, naast de spoorlijn tussen de Draakplaats in Zurenborg en het Luitenant Naeyaertplein in Borgerhout, flink op zich wachten. De stad noemt nu het najaar van 2025 als startdatum voor de werken. Maar onenigheid met Infrabel, die de gronden bezit, stuurt die timing mogelijk in de war.
    Borgerhout
  2. NET OPEN. Tartaar van tofu, vegetarische haaienvinnensoep of ‘eekhoornvis’: restaurant Qin brengt eigentijdse Chinese keuken naar Antwerpen
    PREMIUM

    NET OPEN. Tartaar van tofu, vegetari­sche haaienvin­nen­soep of ‘eekhoorn­vis’: restaurant Qin brengt eigentijd­se Chinese keuken naar Antwerpen

    Eigentijdse Chinese restaurants, zoals in Hongkong, vind je in Europa vooral in Parijs, Londen of Amsterdam. Toch mag Antwerpen niet achterblijven, vindt horecaondernemer Keith Choi (49). Met zijn gloednieuwe restaurant Qin — spreek uit: ‘Chin’ — brengt hij de verfijnde keuken van het huidige China naar een van de bekendste boulevards van de stad. “Buitenlanders zijn verrast dat ze in onze wereldstad geen eigentijds Chinees restaurant vinden.” Dit mag je onder meer op je bord verwachten.
    Antwerpen