(Themabeeld) ©  Dirk Vertommen

Belgisch koppel zwaar mishandeld in parkeergarage Eindhoven: meerdere breuken en interne verwondingen

In de Nederlandse stad Eindhoven heeft een groep mannen in de nacht van vrijdag op zaterdag een Belgisch koppel zwaar mishandeld in een parkeergarage. De Belgen belandden allebei in het ziekenhuis. Dat meldt de lokale politie, die op zoek is naar getuigen.

gjs

Na een avond uit keerde het Belgische koppel in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 3 uur ’s nachts, terug naar hun auto. Die stond geparkeerd in de parkeergarage Heuvelgalerie in Eindhoven. Toen ze met hun zwarte BMW 5 naar de uitgang reden, namen ze aan de slagboom plaats achter een witte bestelwagen. Toen die maar bleef staan, toeterde de bestuurder van de BMW.. Daarop escaleerde de boel.

Eerst stapte één man uit de bestelwagen, die tegen de BMW begon te trappen en tegen de ruiten sloeg. “De bestuurder van de zwarte BMW opent vervolgens de deur om te voorkomen dat de ruiten worden ingeslagen en probeert met de bestuurder van de bestelauto in gesprek te gaan”, aldus de lokale politie. “Op dat moment stappen er meerdere mannen uit de bestelauto en beginnen te slaan op de bestuurder van de BMW.”

Vrouw geslagen

Ook zijn vrouw, die tussenbeide komt in de hoop het gevecht te stoppen, krijgt een duw. “De vrouw komt hard ten val en verliest daarbij kort het bewustzijn”, zegt de politie. “De vrouw ziet vervolgens dat de mannen haar vriend proberen te wurgen. De vrouw staat weer op en probeert haar vriend te beschermen. De vrouw krijgt dan diverse vuistslagen in het gezicht en valt bewusteloos op de grond. Dan gaan de daders er vandoor.”

De Belgen belden vervolgens de hulpdiensten en werden naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden meerdere botbreuken vastgesteld. De vrouw kwam op intensieve terecht met interne verwondingen.

De Eindhovense politie zoekt getuigen die “dit excessieve geweld” hebben gezien. “De slachtoffers kunnen zich niet alles meer herinneren door het geweld wat ze hebben moeten ondergaan. Van twee daders is een signalement bekend. Dader 1: Grote gespierde licht getinte man. Zwart haar met een baard. Hij droeg een witte trui. Dader 2: Licht getinte man met een bordeauxrode hoodie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer