thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Binnenkort wordt deel van je energiefactuur bepaald door piekmomenten van je verbruik, maar VREG stelt gerust: “Kerstfeestje zal gemiddeld 6,7 euro extra kosten”

Vanaf 1 januari doet het capaciteitstarief zijn intrede op onze stroomfactuur. Dan zal een deel van die factuur bepaald worden door ons piekverbruik. Voor de meeste gezinnen zal dat niet zo heel veel veranderen, verzekert de Vlaamse energieregulator (VREG). Een feestje organiseren bijvoorbeeld, zal niet leiden tot een factuur die de hoogte inschiet. “Gemiddeld 6,7 euro extra”, becijferde de VREG de stroomkosten van een kerstfeestje.

240 reacties

  • Peter Nols

    1 jaar geleden
    Inductiekookplaat, doorstroomboiler, strijkijzer, auto opladen, warmtepomp en die referentie van de Vreg van 2,5 kW wordt gewoonweg 25 kW. En de prijs die daarvoor betaald zal moeten worden kan je nergens vinden, maar neem gerust aan dat het nog maar eens een verdubbeling van de energiefactuur zal zijn. Ik dank God elke dag op mijn blote knieën dat ik enkele jaren geleden naar Wallonië ben verhuisd.
  • erwin Veltjen

    1 jaar geleden
    iedere vlaming zou een klacht moeten indienen bij de raad van state wegens discriminatie tov walonie en brussel daar komt er geen capaciteitstarief
  • Marc Van Den Brande

    1 jaar geleden
    Er word veel over verteld en geroepen , eigenlijk een schande al zoveel jaren betalen we de net tarieven maar er worden geen aanpassingen gedaan aan het net . Natuurlijk gaan we meer verbruiken als we geen gas, olie meer kunnen betalen of mogen gebruiken .Wat me ook stoort er word in alle talen doodgezwegen wat nu echt de tarieven zijn bij welke piek verbruik er word nergens een prijs op geplakt als ik naar de winkel ga en ik koop iets staat daar een prijs op op deze tarieven niet
  • Jean Donny

    1 jaar geleden
    Nodeloze extra kost bovenop de woekerprijzen. Ze gaan ons gewoon verder uitpersen tot laatste drup.
  • Herman Janssens

    1 jaar geleden
    Er is maar een persoon die reageert en haar gewicht in de schaal durft te leggen: Zuhal Demir! Proficiat, minister Demir.