Het Lusail Stadium in Lusail, ten noorden van Doha.
Volledig scherm
Het Lusail Stadium in Lusail, ten noorden van Doha. © AFP

“Iran overweegt aanval op WK in Qatar”, zegt hoofd Israëlische inlichtingendienst

De chef van de Israëlische militaire inlichtingendienst waarschuwt dat Iran overweegt een aanslag te plegen op het WK voetbal in Qatar. Het doel van de aanval zou zijn om de aandacht af te leiden van de nationale protesten in Iran, zo verklaart generaal-majoor Aharon Haliva.

12 reacties

  • Hans Benoit

    1 jaar geleden
    Oei,Iran heeft zonet hun wedstrijd tegen Wales gewonnen.Wat voor nonsens en onzin gaan ze nu uitkramen in Israel?
  • Jos Aapers

    1 jaar geleden
    Net zoals Israel de aandacht wil afleiden...Ik denk dat ze in Iran liever interne protesten hebben dan een aanval van buitenaf op hun land.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Iran en Quatar delen gasvelden met elkaar. Hoe moet het daar dan mee ? Het Iraans mollah regime zit wel in een diepe crisis, elke dag meer, maar dat ze 'gekke' dingen zouden gaan doen ... Tja, misschien wel; dat hoort erbij wanneer een dictatuur hare limiet heeft bereikt. Wat er nu plaatsvindt in Iran kan deze keer niet teruggedraaid worden.
  • Stany Lodewijckx

    1 jaar geleden
    Iran vrij zou een begin zijn van vrede op aarde!
  • Davy Capri

    1 jaar geleden
    Mocht je nu zeggen Rusland dat zou ik nog heloven!
  1. De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale
    Play
    WK voetbal

    De prijs voor de ‘ambtenaar van het jaar’ gaat naar deze medewerker op luchthaven tijdens WK-finale

    “Boooeeeee”, riepen sommige passagiers. Maar de luchthavenmedewerker was vastberaden: de televisie moest en zou uitgaan op het einde van zijn werkshift. Zelfs al viel de spannendste finale van een Wereldkampioenschap voetbal ooit tijdens de penaltyserie in beslissende plooi. Zelfs al kon Lionel Messi zijn eerste WK-trofee pakken en Argentinië na 36 jaar zonder voor de derde keer glorie bezorgen. Neen, net voor Tchouaémeni ging aanleggen voor de derde Franse penalty en hun tweede misser, schakelde de man het toestel onherroepelijk uit.
  2. KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde
    Play
    19

    KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde

    Gekke taferelen daar in Buenos Aires. De tocht van de open spelersbus van de Argentijnse wereldkampioenen verliep gisteren niet zoals gepland. Er was gewoon te veel volk - liefst vijf miljoen mensen. En dus werden Messi en co. na een rit van vier uur weggebracht door helikopters. Diezelfde Messi en z'n Antonela hadden nadien alle moeite van de wereld om hun huis in Rosario te bereiken, want ook daar stonden duizenden mensen te wachten. Tijdens de chaotische parade, die her en der uitmondde in rellen, overleed één man. Een kind van vijf jaar ligt in coma.