EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Kan ik laten testen of ik alzheimer zal krijgen? En ben ik de ziekte dan voor? 3 belangrijke vragen beantwoord

De Australische acteur Chris Hemsworth (39) - vooral bekend als halfgod Thor uit het Marvel-universum - stopt tijdelijk met acteren nadat een DNA-test wees op een groter risico op de ziekte van Alzheimer. Zijn grootvader lijdt ook aan de ziekte, en toch is alzheimer niet altijd erfelijk. Kan ik zelf achterhalen of ik een hogere kans heb op alzheimer? En zo ja, wat kan de ziekte vertragen? Professor Sebastiaan Engelborghs (UZ Brussel) geeft antwoorden.

8 reacties

  • Guy JACOBS

    1 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik dat zulke tests slechts mogen gedaan worden om vroegtijdig ziektes te kunnen behandelen. Als je de toekomst weet, wat heb je dan om voor te leven?
  • Inga Saelens

    1 jaar geleden
    Wij hebben een dna test laten doen voor onze zoon omdat hij zware handicap heeft. Bijn a 13 jaar later hebben wij nog geen resultaat over wat hij precies heeft. Laat die testen toch voor de mensen die het nodig hebben om een goede behandeling te krijgen
  • Walter Corneel

    1 jaar geleden
    Moest men zich om alles laten testen ben je beter weg van deze wereld
  • Wilfried Ankaer

    1 jaar geleden
    Je moet toch niet alles weten? Laat gewoon alles komen wat komt. Stop met de medische commercie. Ziekenhuizen willen klanten geen patiënten.
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Laten testen en de rest van je leven lopen piekeren zeker? Neen dank je. Ik heb al genoeg aan mijn kop als werkende onderdaan.