Gerucht over Mark Zuckerberg die Meta verlaat, geeft aandeel socialemediabedrijf een kleine boost

Het socialemediabedrijf Meta kleurde rood bij de start van de Amerikaanse handelsdag, maar het aandeel won opeens terrein na geruchten dat CEO Mark Zuckerberg het bedrijf volgend jaar zou verlaten. Een woordvoerder van de techgigant ontkent die berichten.

Waarom is dit belangrijk?

Teleurstellende kwartaalcijfers en forse renteverhogingen zetten Meta onder druk. Sinds begin dit jaar is de aandelenkoers met bijna 70 procent gedaald.

In het nieuws: The Leak, een nieuwssite die zich toespitst op het melden van lekken, schreef deze namiddag op basis van een bron bij Meta dat Zuckerberg volgend jaar zal opstappen als CEO van het socialemediabedrijf. Andy Stone, communicatieverantwoordelijke bij Meta, ontkent via Twitter de berichten.

https://twitter.com/andymstone/status/1595089406322417665
  • Meta was de beursdag ruim 1 procent in het rood gestart, maar won na de geruchten plots wat terrein. Het aandeel noteert nu zo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer