Wat vinden burgemeester Bart De Wever (N-VA), stadsgids Tanguy Ottomer en 'schijnburgemeester' Geert 'BDW' Buellens van het ontwerp van de Boerentoren?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat vinden burgemeester Bart De Wever (N-VA), stadsgids Tanguy Ottomer en 'schijnburgemeester' Geert 'BDW' Buellens van het ontwerp van de Boerentoren? © Joel Hoylaerts / Photo News / Tessa Kraan / rv

Bekende Antwerpenaren reageren op ‘Trumpiaanse’ Boerentoren van Fernand Huts: “Weinig inspiratie kan je dit ontwerp alvast niet verwijten”

ANTWERPENNa de commotie rond de A-Tower, het MAS, het Havenhuis en het Steen is er met de aankondiging van Fernand Huts’ ontwerp van de Boerentoren alweer een nieuwe erfgoedbom ontploft in de Koekenstad. “Het grootste probleem is dat ik de tattoo op mijn arm, de skyline van Antwerpen, drastisch zal moeten aanpassen.”

  1. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen