Wat vinden burgemeester Bart De Wever (N-VA), stadsgids Tanguy Ottomer en 'schijnburgemeester' Geert 'BDW' Buellens van het ontwerp van de Boerentoren?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat vinden burgemeester Bart De Wever (N-VA), stadsgids Tanguy Ottomer en 'schijnburgemeester' Geert 'BDW' Buellens van het ontwerp van de Boerentoren? © Joel Hoylaerts / Photo News / Tessa Kraan / rv

Bekende Antwerpenaren reageren op ‘Trumpiaanse’ Boerentoren van Fernand Huts: “Weinig inspiratie kan je dit ontwerp alvast niet verwijten”

ANTWERPENNa de commotie rond de A-Tower, het MAS, het Havenhuis en het Steen is er met de aankondiging van Fernand Huts’ ontwerp van de Boerentoren alweer een nieuwe erfgoedbom ontploft in de Koekenstad. “Het grootste probleem is dat ik de tattoo op mijn arm, de skyline van Antwerpen, drastisch zal moeten aanpassen.”

  1. INTERVIEW. Peter Wouters (N-VA), van ‘moeilijke puber’ tot Antwerps schepen: “Aan mijn body werken? Ik kan beter body geven aan het sportbeleid”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Peter Wouters (N-VA), van ‘moeilijke puber’ tot Antwerps schepen: “Aan mijn body werken? Ik kan beter body geven aan het sportbe­leid”

    En dan vind je de job van je leven: op zijn 57ste voelt Peter Wouters (N-VA) zich kiplekker als schepen van Sport, Diamant, Markten en Foren. Het begon nochtans tussen de karkassen als beenhouwer, dan volgde een carrière in de verkoop en pas na zijn 40ste stapte hij in de politiek. Vandaag spreken we hem - met het mooie weer in aantocht - over de uitbreiding van het openluchtzwemmen in de stad, maar ook over het voetbal, de politiek en zijn strijd tegen de kilo’s. “Ze mogen mij ‘dikke’ noemen, ik heb ook een dik vel. Maar mensen beseffen niet dat mijn familie die dingen ook leest.”
    Deurne
  2. Beerschot maakt zich in uitverkocht Olympisch stadion op voor groots volksfeest: fans moeten geduld tonen om het speelveld te bestormen
    PREMIUM
    VOETBAL CHALLENGER PRO LEAGUE

    Beerschot maakt zich in uitver­kocht Olympisch stadion op voor groots volksfeest: fans moeten geduld tonen om het speelveld te bestormen

    Eén grote party moet het vrijdag worden. Voetbal en een erepodium. Na het laatste fluitsignaal volgt de huldiging en de uitreiking van de kampioenbeker. Op voorwaarde dat alle supporters zich aan de afspraak houden. De Pro League en de club laten uitdrukkelijk verstaan dat de officiële ceremonie enkel zal doorgaan als de fans het veld niet meteen betreden.