Frans Van der Aa
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Van der Aa © Thomas Sweertvaegher/Paradiso

Frans Van der Aa debuteert in ‘Familie’, maar ziet ook dat zijn ‘Zwarte Piet’ persona non grata is: “Voor kinderen is dat roet uit de schouwen”

BVWoensdag duikt in ‘Familie’ een nieuw gezicht op. De mysterieuze nonkel Raymond belt bij Quinten en Hanne aan en zet zo een vreemde verhaallijn in gang. Frans Van der Aa (67) is daarmee toe aan zijn 60ste tv-personage. Zijn bekendste en langst lopende rol is ongetwijfeld die van Zwarte Piet in Dag Sinterklaas’. Een rol die ondertussen een persona non grata lijkt te zijn geworden. Wat vindt de gepensioneerde acteur daar zelf van? Wat kan hij al kwijt over zijn personage? En waarom zei hij als niet-soapfan toch toe voor ‘Familie’?

5 reacties

  • celien Maes

    1 jaar geleden
    voor mij zullen Frans van der Aa en Jan Decleir voor eeuwig en altijd de enige echte Piet en Sint zijn. De eerste opmerking van mijn 3 kinderen bij de komst van de nieuwe Sint en Piet op tv was " mama, dat is niet de echte Piet, waar is Piet naartoe? Deze is niet zwart maar gewoon vuile vlekken. De waarheid komt uit een kindermond zegt men toch.
  • raphael aertgeerts

    1 jaar geleden
    Laat hem nog lang "zwarte" piet blijven!
  • sven serluppens

    1 jaar geleden
    Dag Sinterklaas was zeker top, samen met Bart Peeters, dat was nog goede tv voor de kinderen, met goede waarde.
  • Eric Geerts

    1 jaar geleden
    Veel succes
  • Piet Vantieghem

    1 jaar geleden
    Dag Sinterklaas was het beste van het beste en is dat nog altijd, Zwarte Piet is van ons, geef hem terug,