HP wil de komende jaren afscheid nemen van 6.000 werknemers.
Volledig scherm
HP wil de komende jaren afscheid nemen van 6.000 werknemers. © AFP

Computerbedrijf HP gaat duizenden banen schrappen

Computerbedrijf HP wil de komende jaren duizenden banen schrappen. Dat is het gevolg van een dalende vraag naar computers, waardoor HP de omzet het afgelopen kwartaal van zijn gebroken boekjaar zag dalen.

5 reacties

  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Niets nieuws bij HP. Deden ze zelfs al in gouden jaren bij een stevige stijging van de omzet en de winst. Alleen maar omdat dan de aandelen de hoogte zouden inschieten.
  • Meeuw Andriez

    1 jaar geleden
    Eerste recessie voor een pak grote bedrijven die genoten hebben van gratis geld. Sommige hebben zelfs nog niet winst gedraaid. Het gaat eerst nog erger worden voor het beter wordt. Ik zie voornamelijk "financieel gezonde" bedrijven mensen afdanken. Bij die het slechter gaat, gaat dat niet gaan over 3%, eerder over 30% of meer. Kijk naar wat Musk heeft gedaan bij twitter.
  • RUDO VAN LEUVEN

    1 jaar geleden
    Elke dag erger ik mij aan de HP-printers.
  • Daniel Corstjens

    1 jaar geleden
    18€ voor 3 ml inkt, dat is dan 6000€ voor 1L ! En nog niet genoeg hebben. By by HP.
  • André Baele

    1 jaar geleden
    Tja minder geld over dan ga je ergens minder uitgeven. Wat langer met de PC, smartphone, auto, TV en ga zo maar door. Minder duur eten, reizen, kleren, sport en ga maar door. Of in plaats van abonnement op TV kijken op andere manieren. En ga zo maar door. Ja het ene volgt op het andere.