Minister van Staat Paula D’Hondt (96) overleden

Minister van Staat en voormalig Koninklijk Commissaris voor het Migrantenbeleid Paula D’Hondt (CVP) is op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar zoon, politierechter Peter D’Hondt. D’Hondt was vooral gekend om haar werk als Koninklijk Commissaris voor het Migrantenbeleid, een functie die ze van 1989 tot 1993 uitoefende.

  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties school, wist ik natuurlijk niet”

    30 jaar lang zweeg Hans D. over het lot van zijn ex-partner Annie De Poortere. Tot een verbouwing in Sint-Martens-Latem de gruwelijke waarheid aan het licht bracht. Ze lag begraven bij de buren, achter de garage. Plots lijkt de cold case te veranderen in een spinnenweb van gemiste kansen en opvallende uitspraken: “Annies man wilde geen opsporingsbericht verspreiden”, getuigde de familie tien jaar geleden. Nu ze gevonden is, spreken Karina De Poortere, de zus van Annie, en oud-burgemeester Bob Van Hooland met onze reporter: dit is alles wat we tot nu toe weten over de zaak.
    Sint-Martens-Latem
  2. “Wij willen niet enkel 500 euro verschil voor werkenden”: Open Vld lanceert voorstel voor pensioenwijziging
    PREMIUM
    54

    “Wij willen niet enkel 500 euro verschil voor werkenden”: Open Vld lanceert voorstel voor pensioen­wij­zi­ging

    Gisteren zei premier De Croo dat er minstens 500 euro verschil moet zijn tussen het pensioen van wie gewerkt heeft en wie niet gewerkt heeft. Daarmee schaart hij zich achter een voorstel dat Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne recent heeft uitgewerkt om het minimumpensioen te verminderen. “Alleen wie twee jaar of minder werkloos was, mag nog het volledige bedrag van 1.738 euro krijgen”, vindt Van Quickenborne. Voor al wie langer werkloos was, moet het minder worden.