He Quoi de Rivereuille
finshop.belgium.be

Hallo, He Quoi en Hoera: overheidsdienst Financiën verkoopt 3 in beslag genomen paarden

De overheidsdienst Financiën verkoopt drie in beslag genomen paarden. De dieren luisteren naar de namen Hallo, He Quoi en Hoera … de Rivereuille. De FOD Financiën verkoopt regelmatig goederen die in beslag zijn genomen door Justitie of na faillissementen, maar daar zijn zelden levende dieren bij.

Zo goed als dagelijks verkoopt de FOD Financiën zeer diverse goederen. "Meestal gaat het over inbeslagnames door Justitie die aan ons worden doorgespeeld om te verkopen", legt woordvoerder Francis Adyns uit. "Al kan het soms ook gaan over betaalde, maar nooit opgehaalde pakjes bij Bpost of oudere meubelen van overheidsdiensten."

Uitzonderlijk worden nu ook drie paarden te koop aangeboden. De voorgeschiedenis van de dieren kennen ze bij Financiën naar eigen zeggen niet. "Justitie heeft ze overgemaakt om te verkopen en daar is geen extra uitleg over gegeven", zegt Adyns. De dieren zijn wel gechipt en hebben vermoedelijk een stamboom: ze luisteren alle drie naar de familienaam "de Rivereuille".

BEKIJK - In volgorde Hallo, He Quoi en Hoera:

Videospeler inladen...

Het gaat concreet om de hengst Hallo, de merrie He Quoi en ruin (red. gecastreerde hengst) Hoera. De drie dieren zijn geboren in 2013. "Er is geen richtprijs, het is per bieding", legt Adyns uit. "Wie via mail het hoogste bod uitbrengt tegen 28 november 10 uur, kan het paard kopen." De paarden bevinden zich in een manege in de provincie Waals-Brabant.

Meer informatie over de paarden en andere goederen die Financiën verkoopt op finshop.belgium.be.

finshop.belgium.be
finshop.belgium.be
finshop.belgium.be

Meest gelezen