Son traint intussen met een gezichtsmasker. ©  AP

Geraakt Son dan toch fit? Volgens Zuid-Koreaanse bondscoach alvast wel

Bondscoach Paulo Bento vertrouwt erop dat zijn sterspeler Son Heung-Min donderdag speelklaar geraakt voor de openingsmatch van Zuid-Korea tegen Uruguay op het WK in Qatar.

Jeroen De Pauw
Bron: BELGA

De aanvaller van Tottenham liep begin november een gebroken oogkas op in de Champions League-wedstrijd tegen Marseille, waardoor zijn WK-deelname in het gedrang leek te komen.

Toch riep Bento hem op en hervatte hij de trainingsarbeid met een masker om zo te voorkomen dat de blessure zou verergeren. Bento gelooft dat Son volledig hersteld zal zijn, ondanks dat spelen altijd een risico inhoudt. “We zien wel hoe het loopt. We hopen dat hij zich comfortabel zal voelen en zullen daarvoor de best mogelijke strategie hanteren.”

In duel met Luis Suarez

Son is gedeeld WK-topschutter voor Zuid-Korea met drie doelpunten. Hij hoopt om na Ji-Sung Park de tweede speler van de natie te worden om op drie verschillende WK’s te scoren.

Bento beseft dat Uruguay naast Luis Suarez, Edinson Cavani en Darwin Nunez over andere spelers van wereldklasse beschikt. “Federico Valverde is een fantastische speler. Samen met Kevin De Bruyne behoort hij tot de beste middenvelders ter wereld.”

“Uruguay heeft een sterk collectief. We zullen moeten zien af te rekenen met hun gezamenlijke kracht en individuele kwaliteiten”, besloot Bento.

Son (l) en zijn coach Paul Bento bij een training in Qatar. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer