©  Reuters

Opvallend statement van Duitsers op WK: spelers houden hand voor de mond tijdens ploegfoto, Binnenlandminister zit met One Love-armband in tribune

Een opmerkelijk beeld voor de aftrap tussen Duitsland en Japan. De Duitse spelers hielden hun hand voor de mond bij de ploegfoto na de volksliederen. ”De FIFA wil ons het zwijgen opleggen”, stelt de Duitse voetbalbond. Daarnaast verscheen ook Duits Binnenlandminister Nancy Faeser op de tribune naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino met de felbesproken One Love-armband.

Dante Bellon

LEES OOK. Oproep om Vertonghen en Hazard te laten kussen voor de aftrap, bereikt Vertonghen: “Deal! Nu Eden nog overtuigen”

De Duitse voetbalbond DFB deelde ondertussen op sociale media ook een statement waarin het de actie uitlegt. “We wilden de ONE LOVE-armband gebruiken om de waarden te tonen waar we als Duitse nationale ploeg voor staan: diversiteit en wederzijds respect. We wilden samen met andere landen dat onze stem gehoord werd. Dit gaat niet over een politiek statement – over mensenrechten valt niet te discussiëren. Dat zou normaal moeten zijn, maar is nog steeds niet het geval. Daarom is deze boodschap zo belangrijk voor ons. Dat we de kapiteinsband niet mogen dragen is hetzelfde als ons het zwijgen opleggen. We blijven bij ons standpunt.”

LEES OOK. FIFA en Qatar kunnen niks doen als Rode Duivels op deze manieren statement maken: “Alle spelers samen hebben miljoenenbereik”

(Lees verder onder de foto)

©  EPA-EFE

Daarnaast verscheen ook Duits minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser op de tribunes van het Khalifa International Stadium. Zij droeg de One Love-armband in het bijzijn van FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

©  EPA-EFE

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands