Boris Johnson onthult: “Duitsland hoopte op snelle nederlaag voor Oekraïne”

Vlak voor de Russische inval in Oekraïne gaf Duitsland de voorkeur aan een snelle nederlaag voor Oekraïne in plaats van een langdurig conflict. Dat beweert de voormalig Britse premier Boris Johnson woensdag. Frankrijk zou volgens Johnson “in ontkenning” zijn geweest.

77 reacties

  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Britse / Amerikaanse intelligentie bleken vaak 'correct' wat betreft info op het veld, maar het is niet alsof Duitsland nooit iets gedaan heeft voor Oekraïne. Ze steunen het land al sinds 2014. Dat ze de handrem ingetrokken hielden, was volgens mij om te vermijden dat alles in Russische handen zou vallen. Zoek maar eens op wikipedia - list of foreign aid to Ukraine. Toegeven aan Poetin = slavernij onder Sovjet-regime. Beter geen kritiek uiten als je zélf niet meegemaakt hebt wat dit betekent.
  • Jean Jansens

    1 jaar geleden
    En dam moet men ook de vraag durven stellen met wat en wie waren de Oekraïners het beste af. Met een oorlog dien nu bezig is en veel slachtoffers gemaakt heeft en nog zal maken of een toegeving aan Rusland (Poetin) en verder in vrede leven? Als men ziet hoe ver men nu gekomen is denk ik dat er beter voor de twee optie gekozen was!
  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Johnson is een stoker die teert op fake news en zichzelf wilt profileren in de hoop terug een hooggeplaatste positie te versieren (al vaker het gerucht gevallen dat hij de nieuwe NAVO topman zou worden). Natuurlijk kun je wel stevige vraagtekens zetten bij het dralen van Europa in deze crisis. Toen Rusland manschappen ophoopte aan de grens na het pronken met hun 'vuurkracht' en de goede band met Wit-Rusland was het zelfs voor een blinde duidelijk dat ze Oekraïne weer eens gingen binnenvallen.
  • François THIJS

    1 jaar geleden
    @Marinus van Driel. Nogmaals. De NAVO gaat nooit in dit conflict tussenkomen. Hoe vaak moet Stoltenberg dit nog herhalen. En weet je waarom ze dat nooit zullen doen. Omdat er dan allicht een WO III uitbreekt. Daarom dat Zelenski nog zou hard mag schreeuwen om rechtstreekse NAVO-steun. Dit gaat nooit gebeuren. Daarom dat die oorlog nog eindeloos kan aanslepen. Met als voornaamste slachtoffers de Oekraïense bevolking. En met een land dat in puin ligt! Dat is juist het perfide van de hele zaak.
  • Eric Roeloffzen

    1 jaar geleden
    Dat was inderdaad de kortste pijn geweest en nu blijft het aanwakkeren tot Rusland zijn gebied terug heeft. Dit of binnen 50 jaar, situatie moet naar vroeger!