Black Friday, Vincent Van Peteghem.
Volledig scherm
Black Friday, Vincent Van Peteghem. © AFP, ANP

Van Peteghem roept aan vooravond Black Friday op tot voorzichtigheid bij online aankopen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) lanceert, twee dagen voor Black Friday, een oproep aan de bevolking om twee keer na te denken voor ze een online aankoop doen. Met een persconferentie op de luchthaven van Luik, waarbij Van Peteghem geflankeerd werd door de top van de douane, wil de CD&V-vicepremier de consumenten sensibiliseren en de risico’s en valkuilen van online aankopen aanstippen.

10 reacties

  • victor vandesande

    1 jaar geleden
    Hij heeft beter te doen waar blijft zijn beroemde fiscale hervorming?
  • Jennifer Peeters

    1 jaar geleden
    Wij hebben van CD&V geen lessen te leren. Waar bemoeit die man zich mee? Geef liever de mensen hun spaargeld terug, dan doe je voor één keer eens iets goeds.
  • luc van pelt

    1 jaar geleden
    Ik roep aan Van Peteghem op om eindelijk je belastinghervorming door te voeren en de alleenstaande ook eerlijke en faire belastingen te laten betalen , maar daar hoor je allemaal niks meer van , integendeel nog een hoop meer betalen voor onze elektriciteit dankzij het nieuwe systeem van piekverbruik vanaf 1 januari . Was het toch maar al 2024 .
  • nicky vandee

    1 jaar geleden
    Nep is niet meer te vermijden, alles wordt te duur. Luxe wil iedereen, zal er niet op beteren. Gelukkig wordt er onderschept, en vernietigd, alhoewel, heb mijn twijfels, ik koop nooit on-line, kan niet gerold worden
  • RIET HEIRMAN

    1 jaar geleden
    De echtgenoot koopt al jaren specifieke zaken in China, vaak onderdelen om toestellen zelf te herstellen : hier niet meer te vinden of een tiende van de prijs die hier wordt gevraagd (reservestukke hier soms even duur als een nieuw toestel!), goede service, terugbetaald indien niet tijdig geleverd of niet overeenkomend met de beschrijving. Nog nooit een probleem gehad. Vroeger alleen gebruiksaanwijzing in het Chinees maar nu Engels.Niet lokaal gekocht, akkoord, maar woekerwinsten ook niet ok.