©  BELGA

Eden Hazard “een beetje bezorgd” na stroeve winst op WK, Michy Batshuayi onthult: “Martinez schreeuwde naar ons”

De Rode Duivels openden hun WK woensdag met een lastige zege tegen Canada (1-0) in groep F. Aanvoerder Eden Hazard en doelpuntenmaker Michy Batshuayi zagen dat er nog werk aan de winkel is. “Dit is nog niet het beste België, maar we gaan werken om dat zo snel mogelijk te worden.”

Vincent Van Genechten

“Ik voelde me fysiek goed”, zei Hazard in een eerste reactie bij de RTBF. “In het spel liep het goed, maar niet geweldig. Maar ik ben gelukkig. Ik weet dat als ik meer wedstrijden speel, ik snel op mijn beste niveau zal zijn.”

De Belgen hadden het niet onder de markt tegen Canada. “Ik ben een beetje bezorgd, maar minder bezorgd dan na onze nederlaag tegen Egypte. We zijn een hechte groep. We hebben geweldige momenten beleefd met deze groep en er zullen er meer volgen. Ik waardeerde de aanmoedigingen van mijn teamgenoten toen ik werd vervangen.”

©  AFP

Batshuayi ziet nog werkpunten: “Dit is niet het beste België”

Michy Batshuayi bezorgde de Rode Duivels met een beslissend doelpunt tegen Canada een goede start op het WK (1-0). De stand-in van de geblesseerde topschutter Romelu Lukaku keek ondanks zijn treffer ontevreden terug op de partij. “Het moet veel beter”, klonk het duidelijk.

“We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden tegen Canada. We moeten de wedstrijd nu analyseren en onze werkpunten aanduiden. Ik hoop dat we ons niveau in de volgende matchen kunnen opkrikken”, vertelde de 29-jarige spits.

Batshuayi scoorde tegen de Canadezen zijn 27ste doelpunt in 49 wedstrijden voor de nationale ploeg. “Ik ontving de bal zeer dicht bij het doel en besloot zonder nadenken in één keer richting het doel te trappen. Ik ben erg blij met mijn doelpunt”, vertelde de spits. “We hadden meer kunnen scoren, want ze gaven ons bij momenten heel veel ruimte. Daar hebben we te weinig mee gedaan”, klonk het nog.

Dat Canada zo dominant voor de dag zou komen, had Batshuayi niet verwacht. “Nochtans hadden we hen niet onderschat. Het is gewoon een erg moeilijk toernooi met veel sterke tegenstanders. Het belangrijkste is dan ook dat we winnen. Nu moeten we hard werken aan onze negatieve punten en de voeten op de grond houden. We zijn er nog niet.”

Bondscoach Roberto Martinez schudde zijn troepen tijdens de rust wakker, zo deelde Batshuayi nog mee. “Hij was niet blij. Hij schreeuwde en zei dat we de bal in de ploeg moesten houden en zelf het tempo van de wedstrijd moesten aangeven. Dit is nog niet het beste België, maar we gaan werken om dat zo snel mogelijk te worden.”