Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Meer dan 10.000 mensen maakten al een erfovereenkomst op: “Meer mogelijkheden dan een testament én minder familieruzies”

Sinds de erfovereenkomst in 2018 in ons land werd ingevoerd, werden er al 10.164 geregistreerd en neemt de populariteit ervan nog toe: in het eerste semester van dit jaar kwamen er nog 1.822 bij. “Een erfovereenkomst heeft dan ook belangrijke voordelen ten opzichte van een testament”, legt notaris en woordvoerder van de federatie van notarissen Bart Van Opstal uit.

5 reacties

  • Johny vanderlinden

    1 jaar geleden
    Regelen bij leven maakt het voor de nabestaanden zoveel eenvoudiger en makkelijker.
  • Ellie Dubois

    1 jaar geleden
    Als kind van een eerste huwelijk ben je de pineut. Vader hertrouwde met Aziatische, woning gebouwd buiten Europa met zijn geld. Zijn centjes staan ginder op de bank. Waar denkt men waar mijn zus en ik recht op hebben, op niets natuurlijk en alles gaat naar zijn vrouw en mijn halfbroer. Dan mogen ze hier nog zoveel "erfwetten" in het leven roepen, ik en mijn zus zijn er niets mee. Dat de wetgever ook eens denkt aan " kinderen van de rekening"
  • Lieven tanghe

    1 jaar geleden
    Tim , nogal wat bezittingen van alleenstaanden komen vemoedelijk in de zakken van notarissen en banken terecht .
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    zorg dat het meeste zo niet alles onder de voeten uit is voor je naar st Pieter gaat zodat ze in Brussel niks hoeven komen op te eisen.
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Ach wat belachelijk. Een erfovereenkomst. En dat naast het testament en het wettelijke stelsel van erfrecht. Moeten er echt persé verschillende regeltjes uitgevonden worden voor wat concreet over hetzelfde gaat: wat gebeurt er met iemand's bezittingen na diens overlijden?