Direct naar artikelinhoud
OverzichtMedia over Rode Duivels

‘Kevin De Bruyne is de enige overgebleven speler van wereldklasse, maar hij was de zwakste van allemaal’: pers snoeihard over Belgen

'Kevin De Bruyne is de enige overgebleven speler van wereldklasse, maar hij was de zwakste van allemaal', schrijft The Sun.Beeld EPA

De Rode Duivels wonnen hun openingswedstrijd op het WK dan wel met 1-0 van Canada, maar het was een overwinning zonder glans. Ook internationale media zijn hard voor het beschamende spel van de Belgen. Een overzicht

L’Équipe: ‘De scherpte van de Rode Duivels maakte het verschil’

De Franse sportkrant L’Équipe is als een van de weinige buitenlandse media vrij mild voor de prestatie van de Belgen tegen Canada. “Hoewel dit het laatste WK is voor veel Belgische spelers, is Thibaut Courtois het meest succesvolle lid van de Gouden Generatie, aldus de Fransen.

“De keeper van Real Madrid speelde een fantastische partij. Daarnaast hielp de Zambiaanse scheidsrechter Janny Sikazwe de Canadezen niet en de scherpte van De Rode Duivels maakte het verschil.”

AS: ‘België probeerde de geesten van zich af te schudden’

“Het was niet het beste team dat won, maar wel het efficiëntste” schrijft het Spaanse AS, dat vooral oog had voor de prestaties van Real Madrid-spelers Thibaut Courtois en Eden Hazard. “Hazard begon na een moeilijke week in de basis, maar kon zijn stempel niet drukken. België probeerde de geesten van zich af te schudden die hen de laatste tijd hebben geteisterd, maar slaagde daar niet in. Wat ook opviel, is dat Kevin De Bruyne nagenoeg onzichtbaar was.”

“Met deze overwinning en het gelijkspel tussen Marokko en Kroatië, staat België bovenaan in de groep, al zullen ze beter moeten spelen, willen ze een rol spelen op dit WK.”

Marca: ‘De beste keeper ter wereld hield zijn ploeg recht’

Ook die andere Madrileense sportkrant Marca keek met een vergrootglas naar de prestaties van de Real Madrid-spelers bij België. “De beste speler van België, de beste keeper ter wereld, hield zijn ploeg recht” is het Spaanse oordeel.

“Een van de sleutels tot succes op een toernooi als het WK is dat een team op een slechte dag lelijk kan winnen. Dat is wat België deed tegen Canada”, klinkt het nog. “Canada werd veroordeeld voor zijn gebrek aan efficiëntie, want in de eerste helft hadden ze de Rode Duivels zelfs op de knieën, maar ze verprutsten hun kansen.”

BBC: ‘Waardeloos België heeft geluk’

“België heeft het aan de slechte afwerking van Canada te danken dat het het lot van Argentinië en Duitsland heeft weten te vermijden”, schrijft de Britse openbare omroep BBC op zijn website.

“Martinez stond aan het hoofd van de zogenaamde ‘Gouden Generatie’ van België, maar deze vergrijzende ploeg heeft, getuige deze prestatie, haar beste dagen wel achter zich gelaten.”

“België heeft met Kevin de Bruyne en Courtois nog steeds een groot talent en een keeper van wereldklasse, maar het zag er uitgeput uit en was kwetsbaar voor het tempo en de energie van de Canadese aanval.”

Rode Duivel Michy Batshuayi maakte tegen Canda het enige doelpunt van de wedstrijd, ondanks Canadees overwicht.Beeld ANP / EPA

The Sun: ‘Voor een team van zogenaamde sterren waren de Belgen echt verschrikkelijk’

“Voor een team van zogenaamde sterren waren de Belgen echt verschrikkelijk”, stelt de Britse krant The Sun. “Jong, hongerig en met tempo overal waar je keek, verscheurde Canada de weifelende Belgen in hun eerste WK-wedstrijd sinds 1986.”

Kevin De Bruyne is volgens The Sun “de enige overgebleven speler van wereldklasse, maar hij was de zwakste van allemaal. Normaal gaan de Belgen de groepsfase wel overleven, maar daarna moet niemand hen vrezen op basis van deze slappe vertoning.”

AD: ‘Uitstekende uitgangspositie voor rest groepsfase, maar daar is echt alles mee gezegd’

“De veteranen uit de ‘Gouden Generatie’ van België werden lange tijd onverwachts overvleugeld door elf energieke atleten uit Canada”, schrijft het Nederlandse AD. “Alleen waren die zeer slordig in de afwerking, hadden ze de arbitrage tegen en zagen ze het geslepen België totaal tegen de verhoudingen in wél scoren.”

“Zo begonnen de Belgen het WK met een zege (1-0), maar zijn ze op z’n zachtst gezegd gewaarschuwd voor de rest van het toernooi. België heeft een uitstekende uitgangspositie voor de rest van de groepsfase, maar daar is echt alles mee gezegd.”