Vrouw rijdt per ongeluk met auto tegen huis: schade aan gevel is groot

 © jhm

Koekelare -

De brandweer moest woensdagavond de gevel van een woning in Koekelare stutten nadat een vrouw in de gevel van haar eigen huis was gereden. De bewoonster wilde haar auto op de oprit parkeren maar vergiste zich wellicht van pedaal of maakte een verkeerd manoeuvre waardoor de wagen vooruit schoot. De schade is groot.

In de gevel zat een groot gat. © jhm

Het ongeval vond woensdagavond rond 21.10 uur plaats in de Moerewegel in Koekelare. De bestuurster van een Jaguar I-Pace was thuis gekomen en wilde zich op haar oprit parkeren. Wellicht maakte de vrouw een verkeerde beweging en vergiste ze zich van pedaal. De wagen schoot opeens vooruit en reed door een kleine voortuin met twee lage haagjes om zich vervolgens in de gevel van de eigen woning te boren.

De schade was groot: er zat een gat in de gevel en een raam hing los. Bij de klap raakte de vrouw niet gewond en ook in het huis vielen geen slachtoffers. De brandweer moest de gevel komen stutten.

Gehavende motorkap

“Bij onze aankomst stond de wagen al terug op de oprit”, zegt brandweerkapitein Dries Depreitere van de post Koekelare. “We zagen dat het om een elektrisch model ging. Daarom inspecteerden we meteen of er brandgevaar was en of er rook uit de gehavende motorkap kwam. Dat bleek niet het geval.”

De wagen raakte de voorgevel aan het raam en net naast de voordeur. Daarachter zit een dwarsgeplaatste muur die de woonkamer van de inkomhal scheidt. Die was grotendeels vernield. We hebben ze verder afgebroken zodat we de hele constructie konden stutten. Daarna hebben we de gevel weer dichtgemaakt.”

De Jaguar werd getakeld en de politie deed de nodige vaststellingen. 

Ook de Jaguar liep flinke schade op. © jhm

Jelle Houwen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen