Frankrijk, het land met hoogste belastingen wereldwijd, bevestigt de uitholling van de middenklasse

De Franse supermarktketen Carrefour lanceert in Parijs de cash and carry-formule Atacadao. Die formule is zeer succesvol in Brazilië, waar ze in 1975 werd geïntroduceerd. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos bevestigt de lancering “de degradatie van de Franse samenleving”.

Waarom is dit belangrijk?

Frankrijk is het land met het hoogste belastingniveau wereldwijd. Ondanks dat luidden COVID en de energiecrisis het einde van de Franse middenklasse in. De bevolking is er nu in twee verdeeld: - de welgestelden en de minderbedeelden - naar het model van de ontwikkelingslanden.

De essentie

  • De introductie van de cash and carryformule Atacadao in Frankrijk is de omgekeerde wereld. In Brazilië koopt de middenklasse bij Carrefour, terwijl de armen naar Atacadao gaan.
  • Dat een keten als Carrefour zich nu genoodzaakt ziet een goedkope supermarktformule in de markt te zetten, bewijst wat de krant “de degradatie van Frankrijk” uit de rijkelandenclub noemt.
  • Atacadao is goed voor 70 procent van de omzet van Carrefour in Brazilië, een land waarvan het bbp per h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer