Agentschap Opgroeien sluit gezinsopvang in Machelen

©  Kees van de Veen

Het Vlaams agentschap Opgroeien heeft de vergunning geschorst van een gezinsopvang in Machelen. Het agentschap baseert de beslissing, die van gisteren dateert en onmiddellijk ingaat, op een ‘zeer recent gemelde en ernstige gevarensituatie’.

Glen Van Muylem

Nele Wouters, woordvoerster van het Agentschap Opgroeien, zegt in een reactie tegen De Standaard dat de kinderopvang tijdelijk geschorst is, ‘tot midden januari 2023’. ‘Deze schorsing kwam er bij dringende noodzakelijkheid’, vertelt de woordvoerster. ‘Recent kreeg het agentschap de melding dat er een ernstige gevarensituatie was.’ Er loopt momenteel ook een politie-onderzoek.

Opnieuw verliest crèche vergunning, na tekorten en recente ‘gevaarsituatie’

3W+, De werkgever van de opvang, schorste eerder al de onthaalouder van de kinderopvang. Vorige week liep er een klacht binnen over een kindje. 3W+ helpt de ouders bij hun zoektocht naar een nieuwe opvangplaats.

Tegen midden januari oordeelt het agentschap of de opvang opnieuw mag openen of permanent de deuren moet sluiten. ‘Opgroeien wil eerst alle garanties hebben dat de organisator voldoet aan alle vergunningsvoorwaarden. We schakelden ook het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK) in om een risico-inschatting te maken.’