Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © AP

Families van Russische soldaten beschuldigen Poetin ervan hen te minachten: “Wij wachten op uw antwoord, of gaat u zich weer verstoppen?”

Een schijnvertoning. Zo bestempelen families van gemobiliseerde Russen een aangekondigde bijeenkomst van de Russische president met zelf uitgekozen moeders en echtgenotes van soldaten in een poging om de woede van de bevolking te temperen. Poetin wordt bespot omdat hij zich “verstopt” voor zijn critici.

21 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Het onderhoud met de moeders zou vandaag plaatsvinden, als het niet uitgesteld wordt. Want eergisteren heeft Poetin in Armenië op de bijeenkomst van een soort Russische verdedigings-alliantie met Armenië, Kirgistan, Kazaghstan, Wit-Rusland een serieus blauwtje gelopen. Russische vrouwen hebben terecht grote zorgen. Een Oekraïense soldaat getuigde : 'Het zijn net zombies. Je schiet ze af en er komen er altijd maar meer.' Gelukkig is het winter met al die lijken. Maar voor de vrouwen ... ?
  • Paul Hendriks

    1 jaar geleden
    Volgens peskov is dit al in voorbereiding, waarschijnlijk zoekt hij nog wat moeders en echtgenotes van al of niet overleden soldaten die voor een leuke som geld (die ze toch nooit krijgen) een goed woordje komen doen, ook wel de bekende Russische schijnvertoning genoemd
  • viaene philippe

    1 jaar geleden
    Wat verwacht je van zo’n gedrocht van een President hij is alleen met zichzelf bezig zelfs als de wereld vergaat het maakt hem niets uit.
  • Jef Verhulst

    1 jaar geleden
    Gelukkig krijgt Poetin meer en meer weerstand, maar wie zal hem bij een eventuele val opvolgen ? Iemand als Gorbatjov zal er deze keer niet tussen zijn.
  • André Gijbels

    1 jaar geleden
    Het ééne oor in en het andere oor terug buiten