Politie Oostende
Volledig scherm
PREMIUM
© Politie Oostende

Versoepelde coronamaatregelen doen ons weer vaker achter het stuur kruipen met glaasje op: dit jaar al 26 procent meer ongevallen met dronken bestuurders

In de eerste negen maanden van dit jaar waren er al 3.138 ongevallen met een bestuurder onder invloed, het hoogste cijfer sinds 2016. De start van de nieuwe BOB-campagne komt dus geen dag te vroeg. Tijdens de zomer-BOB-campagne bliezen nochtans minder mensen positief. Worden de bestuurders wel genoeg gecontroleerd? Ligt de stijging enkel aan het gebrek aan coronamaatregelen? Of valt onze eigen mentaliteit ook iets te verwijten? “Als een onbekend iemand dronken wil rijden, reageert een kwart van de mensen helemaal niét.”

  1. Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkiezingscongres?
    PREMIUM

    Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkie­zings­con­gres?

    Voor het oog van een half leger tv-camera’s heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren zijn partijtoppers en militanten toegesproken op het langverwachte kiescongres van de Vlaams-nationalisten. Maar wat werd er náást het podium gezegd? Komt die Vlaamse regering met Vlaams Belang er? En wie mag volgens militanten nu al dromen van een ministerpost? Weg van de camera’s polste onze politieke journalist Fleur Mees naar de temperatuur. “Jambon II? Dat is geen optie.”
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”