Verdachten voor ‘perfecte moord’ doorstaan test met leugendetector

In hun zoektocht naar de moordenaar(s) van drogist Johan Verhaeghe (66), uit Kampenhout, gaan de speurders de oorspronkelijke beelden van de bewakingscamera’s in de winkel van het slachtoffer opnieuw onder de loep nemen. Vijf mogelijke verdachten hebben intussen de proef met de leugendetector ondergaan. Geen enkele van hen viel door de mand.

cel, yb

Het onderzoek naar de moord op Johan Verhaeghe op de oprit van zijn villa op 3 mei 2016 hapert. Gisteren hebben de speurders de oorspronkelijke opnames van de bewakingsbeelden in de winkel van Verhaeghe in Schaarbeek opnieuw opgevraagd. Blijkbaar bestaan er verschillende interpretaties van sommige fragmenten van de beelden, die teruggaan tot 20 dagen vóór de moord. Het gaat om beelden van drie bewakingscamera’s die Verhaeghe nauwelijks enkele maanden voor zijn pensioen nog liet installeren. Werd hij bedreigd? Vreesde hij het bezoek van iemand?

De speurders moeten het antwoord op deze vragen schuldig blijven. Nochtans kregen zij al vijf mogelijke verdachten in het vizier. Het gaat om de echtgenote en de zoon van Verhaeghe, twee mannen die gelinkt zijn aan een Thaise prostituee met wie Verhaeghe een verhouding had en een oude bekende van Verhaeghe aan wie de drogist vele jaren geleden geld zou hebben geleend. Allen doorstonden ze de leugendetectortest.

Er rest de speurders nog een piste. Verhaeghe kreeg telefoontjes van over de hele wereld – van Nederland tot Aruba – en een van die nummers is gelinkt aan een dossier van bedreigingen. Werd Verhaeghe zelf bedreigd? De speurders hopen daar de oplossing te vinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen