Wie stuurt een kaartje naar ‘geadopteerde’ oma Rietje?

© if

De 84-jarige ‘Rietje’ heeft sinds ze in het woonzorgcentrum De Zwaluw verblijft nog maar één keer een kaartje gekregen voor haar verjaardag. Daar wil Oonah Nel (23) volgende woensdag verandering in brengen. “Je doet dat om haar te zien lachen.”

Elke Meert

Oonah Nel kwam de 84-jarige ‘Rietje’ vaak tegen op de Ninoofsesteenweg in Vollezele. “Ze heeft een mentaal gehandicapte dochter Linda, die definitief in De Okkernoot verblijft. Ik woon ook in Vollezele en zag haar vaak alleen daar naartoe wandelen van aan woonzorgcentrum De Zwaluw, waar ze nu al bijna 15 jaar verblijft”, vertelt Oonah. “Blijkbaar heeft ze geen familie die haar komt bezoeken, dus ging ik mezelf bij Rietje voorstellen. Ik vertelde haar dat ik haar graag wou komen bezoeken en haar gezicht klaarde onmiddellijk op. Sindsdien heb ik haar eigenlijk geadopteerd.”

Woensdag 29 maart wordt Rietje 85 jaar. “Ik spreek al maanden over haar verjaardag, maar ze zei er nooit veel over. Toen ik vorige week vroeg of ze het zag zitten en of ik iets speciaal moest meebrengen woensdag, zei ze me dat ze geen haan daarnaar zou kraaien en ze waarschijnlijk nog niet eens een kaartje zou krijgen” , zegt Oonah.

Daarom roept Oonah iedereen op om zoveel mogelijk verjaardagskaartjes te sturen.

Je kan een kaartje sturen naar Oonah, die het zal aan Rietje persoonlijk zal bezorgen: Oonah Nell t.a.v. Rietje, Rensbergstraat 3, 1570 Vollezele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen