Vader zoekt man die zijn dochter redde: “Ik sta erop om hem persoonlijk te bedanken”

© jve

Toen een zestienjarig meisje op weg naar huis lastiggevallen werd door een onbekende fietser, kreeg ze de hulp van een chauffeur die alles zag gebeuren. De vader van het meisje zoekt haar reddende engel nu via een oproep op Facebook. “Ik sta erop om hem persoonlijk te bedanken”, zegt Tim Temmerman.

Junior Verbeeke

Toen de dochter van Tim Temmerman na een bezoekje aan haar paarden in een boerderij langs de Zeebruggelaan terug naar huis wou fietsen, werd ze op het fietspad richting Blankenberge tegenover het Zeebos de weg versperd door een onbekende man.

“Hij zette zijn fiets dwars over het fietspad en liet me niet door”, vertelt het meisje. “Hij vroeg me waar ik naartoe ging, en ik antwoordde hem dat dat zijn zaken niet waren. Toen zei hij me dat hij mee wilde fietsen met mij en probeerde hij verschillende keer mijn hand vast te nemen. Ik trok me weg, maar hij hield niet op.”

Op dat moment ziet de bestuurder van een zwarte wagen alles gebeuren. Hij stapt uit en vraagt het meisje of ze lastiggevallen wordt. “Ik antwoord van wel, waarop de man op de fiets zegt: ‘pas op, of ik kom je pakken’. Uiteindelijk fietste de onbekende man door naar Zeebrugge en heeft de autobestuurder mij nog een eindje verder naar huis begeleid.” Het meisje zelf was zodanig geschrokken dat ze de naam van haar reddende engel niet vraagt. Eens thuis diende ze meteen een klacht in bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen