Radio 2

Onfortuinlijke kip Witte kan revalideren in rolstoel die dierenvriend Tanja uit Mechelen zelf in elkaar stak

Tanja Stoffels uit Mechelen heeft zelf een rolstoel in elkaar gestoken voor de manke kip van een vriendin. Het beestje heeft zijn poot verzwikt. Tanja wilde niet dat Witte in haar eigen uitwerpselen bleef zitten en ging aan de slag met PVC-buizen. “Ik doe alles voor dieren”, zegt Tanja.

Tanja Stoffels uit Mechelen is een echte dierenvriend. Ze heeft een hart voor dieren en daarom nam ze een maand geleden Witte in huis. Dat is de kip van een vriendin van Tanja. Het beestje was er erg aan toe. Een haan had haar lelijk toegetakeld. "De kop van Witte was helemaal open gepikt. Volgens de dierenarts was er weinig hoop dat ze het zou halen, maar intussen is ze weer helemaal beter", vertelt Tanja. 

Deze week liep het dan toch nog fout. Witte begon plots te manken. 'Waarschijnlijk heeft ze haar pootje verzwikt. Het werd erger en na enkele dagen kon ze niet meer stappen. Toen heb ik beslist om een rolstoel te bouwen." Tanja bouwde een constructie van afvoerbuizen om ervoor te zorgen dat Witte weer kon stappen. "Voorlopig lijkt ze gelukkig met haar rolstoel, maar ze snapt nog niet helemaal hoe de rolstoel werkt. Het is een uitdaging om haar te laten stappen. "

Meest gelezen