MEDIAWATCHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuustruus voor Sporza”

Het WK in Qatar draait op volle toeren en dat merk je ook op je televisiescherm. Je kan bij de openbare omroep Koning Voetbal moeilijk ontlopen en dus kijken ook onze Mediawatchers naar de wedstrijden en ‘Villa Sporza’. HLN-televisiejournaliste Desna Lespinoy vindt het een gemiste kans dat de studiotafels opnieuw vooral door mannen worden gevuld. “Imke Courtois mag dan wel presenteren, maar dan alleen wanneer weinig mensen kunnen kijken. Ze lijkt wel de excuustruus van Sporza”, aldus Lespinoy. Beluister de volledige aflevering van HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ hierboven.

22 reacties

  • Ricky Rivalis

    1 jaar geleden
    Ze doet dat goed, waarom dan zo kritisch. Eigenlijk is het toch allemaal toogpraat, het is op het veld dat het spel plaatsvindt. En ja, Karl doet de prime-time, maar is ook begonnen op de motor in de koers als reporter. Het is al mooi dat Imke op korte tijd al programma's mag presenteren, ik zou als presentator ook liever de rustige dag-wedstrijden hebben dan de prime-time. Gemakkelijker om dieper op bepaalde zaken in te gaan. Prime time heeft iedereen een zinnetje en dat is het.
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Imke kent er toch iets van en brengt het goed en een goede stem. Welk is het probleem nu al weer ?
  • Sara Peeters

    1 jaar geleden
    Probleem ligt bij sporza en niet bij Imke. Voetbal was een mannenwereld terwijl nu veel meer vrouwen op topniveau spelen en toch maar niet uitgenodigd worden om mee te analyseren. Of geloven de mannen bij sporza het niet. Ik hoor liever Imke dan De Mulder.
  • niki peeters

    1 jaar geleden
    Ik zie haar graag bezig als presentator/analist. Ze brengt een frisse wind en weet ook waar ze over spreekt.
  • Danny Casseau

    1 jaar geleden
    Ik zou ze de vervangster van Martinez plaatsen zij ga ons een prijs bezorgen zonder twijfel .