Jacques Vermeire met de 'FC De Kampioenen'-bouwset
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Vermeire met de 'FC De Kampioenen'-bouwset © RV

“Het is net genoeg om geen frustratie te voelen”: ‘F.C. De Kampioenen’-acteurs verdienen niks aan merchandise

TV‘Mickey Mouse’-geld noemde Jacques Vermeire het bedrag dat hij verdient met de nieuwe bouwsets van ‘F.C. De Kampioenen’. En dat het om piepkleine bedragen gaat, blijkt inderdaad. De groep acteurs houdt per verkocht stuk speelgoed slechts een paar eurocent over aan de verkoop. Hoe zit het verdienmodel precies in elkaar? Niet elke kampioen verdient er trouwens iets mee, diegene die het wel doen, grinniken om de bedragen. “Ik krijg maar 197 euro als alles is uitverkocht.”

7 reacties

  • Christian Vandenbloock

    1 jaar geleden
    Waarom zouden ze geld moeten verdienen aan iets waar ze niets moeten voor doen ?
  • Paul Verbeeck

    1 jaar geleden
    Kampioenen zijn gecreëerd met belastinggeld , dus waarom zouden zij hier dan moeten aan verdienen . Anderen hebben de reeks en typetjes gecreëerd en wie is de eigenaar van deze reeks en typetjes ?
  • John Stahl

    1 jaar geleden
    Waarom zouden ze. Zij hebben niet de rechten op de intellectuele eigendom. enkel de schrijvers en producers hebben die.
  • Bruno Bosch

    1 jaar geleden
    waarom moeten die mensen daar geld voor krijgen? zij hebben die serie niet bedacht en hebben dus geen intellectuele eigendomsrechten en voor hun werk als acteur zijn ze betaald geweest...de arbeiders in de fabriek die deze spullen maakt krijgen toch ook geen procentje op elke verkochte doos? waar zit het verschil, ze worden allebei betaald voor hun werk...
  • Patrick Huwel

    1 jaar geleden
    Het is al een tot vervelends toe gedraaide reeks. Hebben ze nog niet genoeg verdiend? Zijn ze niet betaald geweest voor hun acteerprestaties misschien? Geef de opbrengst aan een goed doel.