© Reuters

Leerlinge Beringse school op het matje voor Erdogan-T-shirt

Een leerlinge van de Beringse campus van het Spectrumcollege is door de directie op het matje geroepen omdat ze een T-shirt met daarop de afbeelding van de Turkse president Erdogan droeg. “Als school willen we neutraal blijven en niet polariseren”, zegt directeur Daniël Van Doninck.

jom

De Turkse president laat ook de Limburgse scholieren niet onberoerd, zo bleek vorige week in het Spectrumcollege. Een leerlinge van bovenbouw Sinte-Lutgart in Beringen kreeg een opmerking van de leerkracht omdat ze een T-shirt droeg met daarop de afbeelding van de Turkse president. “Daarop hebben enkele klasgenoten gereageerd en is de leerlinge uitgenodigd voor een gesprek”, zegt Daniël Van Donick, directeur van bovenbouw Sinte-Lutgart. “We respecteren haar sympathie voor Erdogan, maar hebben haar uitgelegd dat het schoolreglement elke politieke activiteit verbiedt. We willen als school neutraal blijven en zeker niet polariseren. Het meisje heeft daarop haar trui dichtgeritst, waarmee de zaak voor ons gesloten is.”

Andere scholen bevestigen dat Erdogan uitgesproken meningen uitlokt. “Erdogan polariseert. Dat merken we als het onderwerp aan bod komt tijdens de les”, zegt Miriam Pecquet, leerkracht geschiedenis aan Don Bosco Genk. “ Maar tot echte conflicten is het nog niet gekomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer