Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild”
Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
Na de geboorte van haar dochter kreeg auteur Annelies Van Mol last van onverklaarbare ontstekingen en pijnen. Het bleek de ziekte van Bechterew te zijn, een vorm van ontstekingsreuma. Omdat ze zich niet goed voelde bij de medicijnen die ze moest nemen, begon ze oplossingen te zoeken via voeding. Een plantaardig dieet slaat momenteel aan om medicatie- en pijnvrij te blijven. Reumatoloog Philippe Caron (UZ Gent) vertelt hoe voeding bij dit soort aandoeningen kan helpen. En is dat de enige oplossing? -
Wat is dat laagje water op je yoghurt? En mag je dat opeten?
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. -
-
KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen
-
Elke dag een banaan eten, hoe gezond is dat?
Met gemiddeld 7,71 kilo bananen per inwoner blijft de banaan de meest gekochte fruitsoort volgens de recentste cijfers van VLAM en GfK. Wie een fruitmand op het werk zet, zal het bewijs daarvan zien: de bananen verdwijnen er als eerste uit. Toch hebben bananen niet overal een goede reputatie, want volgens sommigen zouden het dikmakers zijn. Klopt dat? En is het gezond om elke dag een banaan te eten? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsexperte Rosa Luyten lichten toe. -
PREMIUM
EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Soms zit er een hele haardos in de boter”
“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” -
HLN Shop
Een testrit is een absolute aanrader: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
“Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur
Grote rode en gele borden duiken op in de straten van het Nederlandse Utrecht en Leiden. Op het eerste gezicht een belabberde reclamecampagne, er staat namelijk nergens tekst of zelfs maar een logo op het paneel, tot voorbijgangers dichterbij komen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe vrijwel iedereen het er meteen over eens is: “Ik ruik frietjes.” In de reclameborden zitten ook echte frietjes van McDonald’s. Met deze actie willen ze meer klanten naar hun restaurants lokken, die vaak maar op enkele minuten stappen van de reclameborden liggen. -
PREMIUM
“Opmerkelijk dat niet gevraagd wordt hoe het vlees gebakken moet zijn”: hoe lekker is de steak in het beste steakrestaurant van Europa?
Als een vleesrestaurant een ster, de titel van beste steakrestaurant van Europa én die van vierde beste van de wereld op zijn naam heeft staan, boek je er weleens graag een tafeltje. De culinaire recensenten zijn duidelijk fan, maar wat vindt de ‘gewone’ steakliefhebber ervan? Stijn Baert nam de proef op de som en ging eten bij Carcasse in Koksijde. Is het vlees écht zo lekker? En hoeveel betaal je ervoor? “Hier durven ze hun eigen keuzes te maken.” -
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”