Chef Michaël Vrijmoed legt uit hoe je wild makkelijk bereidt.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Michaël Vrijmoed legt uit hoe je wild makkelijk bereidt.

Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild”

Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.”

  1. “Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur

    “Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclamebor­den met typische geur

    Grote rode en gele borden duiken op in de straten van het Nederlandse Utrecht en Leiden. Op het eerste gezicht een belabberde reclamecampagne, er staat namelijk nergens tekst of zelfs maar een logo op het paneel, tot voorbijgangers dichterbij komen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe vrijwel iedereen het er meteen over eens is: “Ik ruik frietjes.” In de reclameborden zitten ook echte frietjes van McDonald’s. Met deze actie willen ze meer klanten naar hun restaurants lokken, die vaak maar op enkele minuten stappen van de reclameborden liggen.
  2. “Opmerkelijk dat niet gevraagd wordt hoe het vlees gebakken moet zijn”: hoe lekker is de steak in het beste steakrestaurant van Europa?
    PREMIUM

    “Opmerke­lijk dat niet gevraagd wordt hoe het vlees gebakken moet zijn”: hoe lekker is de steak in het beste steakres­tau­rant van Europa?

    Als een vleesrestaurant een ster, de titel van beste steakrestaurant van Europa én die van vierde beste van de wereld op zijn naam heeft staan, boek je er weleens graag een tafeltje. De culinaire recensenten zijn duidelijk fan, maar wat vindt de ‘gewone’ steakliefhebber ervan? Stijn Baert nam de proef op de som en ging eten bij Carcasse in Koksijde. Is het vlees écht zo lekker? En hoeveel betaal je ervoor? “Hier durven ze hun eigen keuzes te maken.”