NMBS

NMBS installeert boekenruilkast in station van Landen

Het station van Landen beschikt sinds kort over een boekenruilkast. Daarin kan je gratis boeken ontlenen en achterlaten. Vervoersmaatschappij NMBS wil daarmee de toegang tot literatuur makkelijker maken voor zijn reizigers. In Landen werkt de NMBS samen met de openbare bibliotheek, Kringwinkel Hageland en met vrijwilligers. 

Het afgelopen jaar installeerde de NMBS al 48 boekenruilkasten over heel ons land. Dat kadert in het project "Leven in het station", waarmee de vervoersmaatschappij haar stations wil doen uitgroeien tot plaatsen waar, naar eigen zeggen, meer geleefd wordt. "Met deze boekenruilkasten in de stations worden de reizigers uitgenodigd een boek te lenen, het op hun gemak te lezen tijdens een of meer treinreizen, en het dan in een andere boekenkast achter te laten", klinkt het bij NMBS. 

De vervoersmaatschappij beheert de boekenkasten, maar werkt wel samen met de gemeentelijke bibliotheken en met vrijwilligers van de NMBS, die fungeren als peter of meter van een boekenkast. In Landen gaat het om een samenwerking met de openbare bibliotheek, Kringwinkel Hageland en vrijwilligers van NMBS. “Met dit project willen we de stap naar lezen verkleinen en inzetten op duurzaamheid door boeken een tweede leven te geven”, zegt schepen van Cultuur van Landen, Gary Peeters (CD&V).

Meest gelezen