© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Dirk De Wachter geeft tips voor gelukkiger leven op hogeschool PXL

Hasselt -

Maar liefst 300 personen waren woensdag 23 november aanwezig op de lezing van professor Dirk De Wachter over ‘De kleine goedheid’ op Hogeschool PXL in Hasselt, een organisatie van het bestuur van de PXL-Postactieven. Dirk De Wachter gaf in een boeiende lezing enkele ideeën om tot een eenvoudig en gelukkig leven te komen. Met ernst en humor zorgde de spreker voor een geslaagde avond.

Gerrit Schuermans

De Wachter ziet een probleem in de ‘ikkigheid’ van onze wereld. “We zetten zoveel in op autonomie, op alleen succesvol bereiken en dan dreigt de teloorgang van het verbondene”, legde De Wachter uit. En daarin ziet hij wel een gevaar. “Nabijheid en tijd zijn cruciaal in onze tijden, onze maatschappij gaat daar slordig mee om. Gebruik sociale media om af te spreken en elkaar in de ogen te kijken. Er zijn overal wachtlijsten voor mensen die met hun verdriet tegen betaling naar een therapeut willen of moeten. Zou het geen oplossing zijn als we elkaars therapeut wat kunnen zijn?

Dirk De Wachter gaf ook enkele heel eenvoudige ideeën om tot een gelukkig leven te komen. “Kleine onzichtbare dingen die niet in de schijnwerpers staan – en niet op Twitter- die je voor elkaar kan betekenen. Een blik, een aanraking, eventjes iets voor iemand betekenen... La petite bonté – de kleine goedheid: de Franse filosoof Levinas heeft daar interessante dingen over gezegd. Elkaar een klein plezier doen, is de essentie van het leven. Dat is geluk.”

https://postactievenpxl.be/default.html

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer