De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet”

President Vladimir Poetin heeft vandaag, voor het eerst sinds de Russische invasie, een ontmoeting gehad met moeders van militairen die in Oekraïne vechten. Hij zei te begrijpen dat ze leven met gevoelens van angst en zorg en hij deelt naar eigen zeggen de pijn van het verlies van hen die hun kinderen in de oorlog hebben verloren. Maar spijt van de “speciale militaire operatie” heeft hij niet. Volgens sommige families van gemobiliseerde Russen is het gesprek een schijnvertoning.

43 reacties

  • hugo van der speeten

    1 jaar geleden
    Hier in België en andere landen gebeurt juist hetzelfde ,alleen uitverkoren en gescreende mensen mogen op bezoek bij koningen en Presidenten. Dat zou iedereen toch moeten weten.
  • Gert Destoop

    1 jaar geleden
    Poetin heeft dan toch een goeie kant: hij waarschuwt die vrouwen ervoor dat ze niet alles mogen geloven van de propaganda die ze op de Russische staatszender te zien krijgen. In werkelijkheid gaat het er veel erger aan toe voor hun zonen aan het front.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Welke medicatie neemt hij om zo mensen te kunnen blijven bedriegen en beliegen enerzijds en voor de rest gewoon uitmoorden . Zijn de Russen nu toch blind en gedrogeerd door hun luxe Kremlinleiders
  • Chris Van den Eede

    1 jaar geleden
    Niet alleen is hij met een genocide bezig in Oekraïne, zijn eigen “jongens “ moeten er ook aan geloven. En dan zo’n schijnvertoning en de mensen wijsmaken dat Rusland wordt aangevallen.
  • Ian Vandenbossche

    1 jaar geleden
    Zulke barbaarse massa moordenaars die nog normaal kunnen functioneren, nog rustig kunnen slapen, terwijl in hun opdracht honderdduizenden worden vermoord, verkracht, gemarteld, dat is mij als ontwikkeld 'mens' ongelofelijk.