Goed nieuws voor kleine Liam 100 dagen na stamceltransplantatie

© emd

100 dagen na zijn transplantatie maakt Liam De Koker (1) het goed. Nu zou de kans op afstotingsverschijnselen dagelijks verkleinen. Zijn ouders Stijn en Cindy zijn voorzichtig euforisch. “Dit was ook het moment dat Jana vier jaar geleden ziek werd.”

Elke Meert

Op 16 december onderging Liam De Koker (1) een stamceltransplantatie. 3,5 weken later mocht hij opnieuw naar huis. Sindsdien moeten zijn ouders Stijn De Koker en Cindy De Mul elke maandag en donderdag met hem op controle in het UZ in Gent. En dat was gisteren niet anders, al viel er toch wel iets te vieren.

LEES OOK: Liam op goede weg na stamceltransplantatie: “Maar champagnekurken zullen pas knallen als hij genezen is”

100 dagen na de transplantatie gaat het goed met hem. Nu zou de kans op afstotingsverschijnselen dagelijks moeten verkleinen. “Op dit moment gaat het goed en beginnen zijn haartjes zelfs al stilaan terug te groeien. Maandag bleven zijn bloedwaarden stabiel en steeg zijn weerstand zelfs wat. Ook de dokters zijn tevreden, al zou het voor ons gerust allemaal sneller omhoog mogen gaan”, zeggen Cindy en Stijn.

Met het goede weer mag het gezin ook meer buiten. “Vroeger namen we hem nergens mee naartoe en lieten we niemand binnen. Nu kunnen we al eens een kleine wandeling maken of even naar de kinderboerderij gaan. Uitzonderlijk mag ik hem ook eens meenemen naar de slager bijvoorbeeld, als er niet te veel volk is. Ook kindjes ouder dan 8 jaar zoals zijn neven en nichtjes mogen eens op bezoek komen.”

Liam is intussen ook ingeschreven op school.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen