Wim Sevenants op de foto met Thomas Meunier in Qatar.
radio2

Wim Sevenants uit Tienen trok in allerijl naar Qatar om gezichtsmasker te maken voor Rode Duivel Thomas Meunier

Wim Sevenants uit Tienen is naar Qatar getrokken om een gezichtsmasker te maken voor Rode Duivel Thomas Meunier. Het vorige masker van de voetballer – die momenteel herstelt van een breuk in zijn jukbeen - bleek te zwaar en te groot. Daarom moest Wim op het allerlaatste moment nog naar Qatar vliegen om een nieuw te maken. Op amper een halve dag zetten hij en zijn team het masker in elkaar voor Meunier.

Thomas Meunier (31) liep in oktober een breuk op in het jukbeen na een stevig kopduel waarbij hij een elleboog in het gezicht kreeg. Even werd gevreesd dat de rechtsachter van de Rode Duivels niet mee zou kunnen naar het WK in Qatar, maar na een operatie en een korte revalidatie kon dat toch. Voor de veiligheid moest Meunier wel een gezichtsmasker dragen. 

Dat masker werd gemaakt door Tienenaar Wim Sevenants van sportbedrijf Upsports. “Vorige week zondag hadden ze mij gevraagd of ik naar Qatar wou komen om een masker te maken voor Meunier”, vertelt Sevenants, die nog maar pas terug is uit Qatar. “Hij had er al een gekregen bij zijn club, Borussia Dortmund, maar dat masker bleek te zwaar en te groot.”

Daarop vertrok Wim afgelopen maandag met al zijn materiaal naar Qatar. “We hebben het masker ter plaatse moeten maken. Normaal heb je daar enkele dagen tijd voor, maar nu moesten we het op een halve dag maken." Maar ondanks het tijdgebrek raakte het masker op tijd af. “Dinsdag was het masker af", zegt Wim. "Meunier heeft er diezelfde avond nog mee getraind en hij zei dat hij er heel content mee was.” En het masker mocht direct dienen, want Meunier viel de dag erop in bij de eerste WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Canada. 

Thomas Meunier met zijn nieuwe masker tijdens de WK-wedstrijd tegen Canada.
VKA

Het gezichtsmasker dat Wim maakte voor Meunier weegt 80 gram. Het vorige woog zo'n 350 gram.

Het contrast met het vorige masker is groot.

Meest gelezen