Dieven plunderen geparkeerde truck van onder tot boven: “Alleen stuur lieten ze zitten”

© Joren De Weerdt

© jodw

© jodw

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven hebben een trekker van het merk Volvo zo goed als helemaal gedemonteerd. “Aan de buitenkant werden de lichten, de grill en de bumper gestolen, binnen is alles van elektronica weg, tot zelfs de stokken om de pinkers te bedienen”, zucht chauffeur Georges De Wijn.

Theo Derkinderen

Georges (54) had zijn trekker afgelopen weekend zoals gebruikelijk in de Heemdaalstraat geparkeerd. Toen hij zondag naar zijn truck stapte, geloofde hij zijn ogen niet. “Ik stond gewoon aan de grond genageld. Zowat alles wat ze konden demonteren hebben ze meegenomen. De grill, de bumper, de lichten tot zelfs een onderdeel van de airco toe”, vertelt hij aangeslagen. “Even dacht ik nog dat alles te vervangen viel, tot ik de binnenkant van de cabine zag. Daar was alles uitgehaald wat enigszins met elektronica te maken heeft: de zekeringenkast, het bedieningspaneel, zelfs de stokken om de pinkers te bedienen. En om alles makkelijk te kunnen meenemen, werden de elektrische draden gewoon doorgeknipt. Ook de stuurkolom is weggehaald. Het enige goede dat nog in de cabine stond waren de zetels en het stuur.”

“Ik ben al heel wat jaren vrachtwagenbestuurder maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dat een vrachtwagen zo tot op het bot gestript kan worden!”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Mechelen-Lier van dinsdag 28 maart

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen