Premier De Croo en zijn gloednieuwe staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo en zijn gloednieuwe staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand. © Belga

ANALYSE. Dat Vivaldi nog moet doorgaan tot 2029 lijkt stilaan een nachtmerrie

“Het gaat van kwaad naar erger met Vivaldi”, zegt professor politicologie Carl Devos. “De regering lijkt uitgeleefd. Zelfs bij de coalitiepartners was het geloof in deze regering al sinds het begin bescheiden, nu resultaten uitblijven of tegenvallen, zakt het helemaal weg. Ze nemen zelfs openlijk afstand van de regering: ‘Het is niet míjn schuld.’ Om zo ook te profiteren van de kritiek op De Croo I. Vivaldi is daardoor meer reageren dan regeren, reageren op elkaar.”

147 reacties

  • Davy Capri

    1 jaar geleden
    Decroo doe ons een plezier en BOL HET AF want je kan het niet. Jouw enige doel is een postje binnen de Europese unie versieren zoals diene andere pippo genaamd Charles Michel.
  • Marcel Willems

    1 jaar geleden
    Dat deze regering uit zoveel partijen bestaat is de schuld van de staatshervormingen. Om om federaal te besturen moeten alle partijen federaal zijn dus over gans Belgie kunnen verkozen worden .Dat halveert al het aantal partijen..VB en NVA komen dus niet in aanmerking door hun separistische programma's .Eén federale regering en ook een stem is een stem in gans het land
  • Koen Lefebvre

    1 jaar geleden
    Geld uitdelen,aan het buitenland ,maar hun eigen mensen laten ze gewoon in de steek , gewoon de stekker uit dit circus ,en liefst zo vlug mogelijk
  • daan aerts

    1 jaar geleden
    Ze mogen er op 31 december al mee stoppen dan zou heel het land een happy new year hebben
  • John De roo

    1 jaar geleden
    @ Mario Roman : helemaal juist , een echte schande en gewoonweg lachen met de kiezer. Dit bewijst al decennia dat ons hele kiessysteem hervormd moet worden. Voor mij is confederatie onzin en heeft VB gelijk te stellen dat het beter is om volledig te "scheiden".