Topman Bruno Vanobbergen van Agentschap Opgroeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Topman Bruno Vanobbergen van Agentschap Opgroeien. © Photonews

INTERVIEW. Deze topambtenaar moet de puinhoop in de crèches oplossen: “Er komen dagelijks nieuwe meldingen. En sommige zijn zeer ernstig”

In 2020 waarschuwde Het Laatste Nieuws het Agentschap Opgroeien dat het te laks omging met mishandeling in crèches. Dat werd weggewuifd. Twee jaar later zijn de tragische verhalen niet meer te tellen. Hoe kijkt de nieuwe topman - Bruno Vanobbergen (50) - naar die puinhoop? Wij legden hem op de rooster. “Zijn wij in de fout gegaan? Moeilijke vraag.”

  1. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem
  2. Vrijwilligers gezocht om ons land te verdedigen: N-VA zet apart reservistenkorps op verkiezingsprogramma
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers gezocht om ons land te verdedigen: N-VA zet apart reservis­ten­korps op verkie­zings­pro­gram­ma

    Een territoriale reservestrijdkracht, die instaat voor de verdediging van het Belgische grondgebied: N-VA ziet er in haar verkiezingsprogramma een belangrijke rol voor. Al komt het voorstel niet uit de lucht gevallen. Experten zijn het er bijna unaniem over eens dat zo’n Home Guard, zoals die onder meer bestaat in Finland en Zweden, bijzonder nuttig kan zijn. Hoe werkt zo een aparte reservistentak en over hoeveel soldaten gaat het? En waarom is dit een goed idee?