Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo)
Volledig scherm
Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) © Photo News

Gilkinet wil sneller rijbewijs kunnen intrekken bij rijden onder invloed: “Al bij 1,2 promille in plaats van 1,5"

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat rijbewijzen al bij een lager alcoholgehalte in het bloed automatisch en onmiddellijk worden ingetrokken. Dat melden de kranten van Sudpresse.

14 reacties

  • eric michiels

    1 jaar geleden
    Niet énkel het rijbewijs intrekken ! Maar ook het voertuig verbeurd verklaren en vernietigen zéker bij "recidivisme" misschien ietsje terughoudender zijn indien hét een éérste maal gebeurde én dan nog indien er geen slachtoffers bij betrokken zijn.Zéker én vast ook toezien dat"ze"geen voertuig worden aangeboden door derden,die dan gerust òòk over dezelfde kam gescheerd moeten worden.Nul Tolerantie ook in deze gevallen,'t Zou voorwaar reeds een stuk veiliger worden in de straat. Michiels Eric
  • Henri Demeer

    1 jaar geleden
    Een 0 tolerantie wordt niet ingevoerd om de bestuurders toch te lokken eentje te drinken en dan boetes mogen betalen + BTW op de rijlessen .
  • guido verpoucke

    1 jaar geleden
    Rijbewijs met punten invoeren
  • peter destoop

    1 jaar geleden
    intrekken als ze boven 0 zitten. Waarom altijd dat gepamper? Als ze hun gat verbranden moeten ze maar op de blaren zitten.
  • Dirk Uyttenhove

    1 jaar geleden
    Hoog tijd om het regeringsrijbewijs van Ecolo/Groen en Vivaldi in te trekken. Controles zijn er trouwens amper in Wallonië. Het geld en de boetes moeten, zoals steeds, uit Vlaanderen geperst worden.