De Saudische prins (rechts) in Qatar. ©  Balkis Press/ABACA

Prins van Saudi-Arabië beloont alle spelers na sensationele zege met cadeautje van 600.000 euro

Het kan momenteel niet op in Saudi-Arabië na de sensationele overwinning tegen Argentinië op het WK voetbal in Qatar. De spelers die verantwoordelijk zijn voor de 2-1 tegen Messi en co krijgen een bijzonder mooie beloning.

Drie dagen na de stunt in Qatar vertelde de Saudische prins Mohammed bin Salman Al-Saud dat alle spelers van zijn nationale ploeg een Rolls-Royce Phantom krijgen. Prijskaartje? Een slordige 600.000 euro per stuk. Eerder in de week had de Saudische koning Salman het hele land al blij gemaakt door iedereen een vrije dag te geven na de winst op Argentinië.

Tijdens het eerste groepsduel dinsdag kwam Saudi-Arabië door een rake strafschop van Lionel Messi al snel achter, maar in tien doldwaze minuten na rust zetten de Saudi’s de wedstrijd volledig op zijn kop door goals van Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dawsari. Saudi-Arabië vervolgt het WK zaterdag met een wedstrijd tegen Polen, en bij een nieuwe zege is de ploeg zo goed als zeker van een plaats in de achtste finales.