Virgil van Dijk en Marco van Basten.
Volledig scherm
Virgil van Dijk en Marco van Basten. © ANP/NOS

Marco van Basten snoeihard voor Oranje-aanvoerder Van Dijk: “Waar staat hij naar te kijken? Hij doet zo weinig”

Het Nederlands elftal kwam gisteren tegen Ecuador niet verder dan een 1-1-gelijkspel. In de poule staat Oranje er nog steeds goed voor, maar het belabberde spel baart zorgen aan het thuisfront. Zo liet icoon en analist Marco van Basten zich kritisch uit over aanvoerder Virgil van Dijk. “Hij maakt wel geluid, maar hij zegt niets.” Van Dijk dacht er duidelijk het zijne van.

4 reacties

  • Marcel De Maesschalck

    1 jaar geleden
    Ja, Van Dijck is ook niets waard. Eén van de slechtste verdedigers die er rondlopen en dan zijn er nog die durven zeggen dat hij de beste is. Hij is vooral goed in het wijzen naar zijn collega's als hij zelf weer zijn zoveelste blunder maakt (en geloof mij : minstens 2 of 3 per wedstrijd waar een doelpunt of serieuze doelkans uit voortkomt. Die komt nog niet tot aan de enkels van Kompany of Vermaelen.
  • Herman Schutter

    1 jaar geleden
    Nederland wordt wereldkampioen ‘tikkie breed, tikkie terug Jaap ‘ Om te scoren moet je vooruit voetballen en liefst een beetje sneller. Verliezen van Qatar zou echt de kers op de taart zijn. Ze horen daar gewoon niet te zijn.
  • Guy Desmet

    1 jaar geleden
    Als ik Van Basten z’n betoog lees, is het net alsof ze op z’n Belgisch spelen. We zijn een trendsetter.
  • Johnny Temmerman

    1 jaar geleden
    als hij niet voldoet haal je hem toch van het veld ? Als trainers nou eens echt zouden beslissen ipv die overbetaalde mannetjes te laten staan dan zouden we echt voetbal zien ipv swalbes zoals ronaldo en comsoorten .Met de scheidrechters die ff meespelen . Maar de Fifa beslist blijkbaar zoals zij het vinden met de VAR . Var : verenigde arabische rijken.