El Khannouss, Amallah en Zaroury.
Volledig scherm
PREMIUM
El Khannouss, Amallah en Zaroury. © Getty

Kiezen voor België of voor Marokko, het ‘verscheurende dilemma’ in vier vragen: “99 procent van de spelers zou nu voor Marokko kiezen”

WK VOETBALVier spelers van het Marokko dat vandaag op het WK tegen de Rode Duivels aantreedt, zijn geboren en getogen in België. Toch kozen zij voor het land van hun (groot)ouders. Vier vragen over de complexiteit van de keuze die voetballers met een Marokkaanse achtergrond moeten maken. “Zij zullen zich nooit meer Belg dan Marokkaan voelen.”

5 reacties

  • Johan De boeck

    1 jaar geleden
    Een mooi bewijs dat al ons gepamper moet stoppen. Eens er iets kan terug gedaan worden houd het op voor die mensen.
  • Hein Wijffels

    1 jaar geleden
    Geen enkel probleem met dubbele nationaliteit enz.. maar als je in de jeugdploeg van België uitkomt moet je daarna niet switchen. En voor alle duidelijkheid dit is ook omgekeerd.
  • Manon Vanschoenwinkel

    1 jaar geleden
    Dan moet hun Belgisch paspoort ook verdwijnen Je kan niet van 2 walletjes eten
  • Nick Caluwé

    1 jaar geleden
    ligt allemaal aan de FIFA zelf. Wereldkampioenschap voetbal. Ontzettend veel geld. Elke nationale ploeg zou enkel spelers mogen selecteren geboren in eigen land. Eerlijk is eerlijk. niet zoals dit voorbeeld. 7. Ilias Chair – 25 jaar De geboren Antwerpenaar kon behalve voor België en Marokko ook voor Polen kiezen, met dank aan de Poolse roots van zijn moeder. Koos voor Marokko. Persoonlijke mening; het financiële kantje wat goed verzwegen word. Dit voetbal draait om geld, niet meer om de sport
  • Geert Vande Walle

    1 jaar geleden
    De ideale uitslag is een 0-0 gelijkspel zonder gemiste strafschoppen, dan kunnen de supporters enkel kwaad zijn op hun eigen ploeg .