Door hevige regenval ontstonden modderstromen die gebouwen vernielden en auto’s meesleurden. Er zijn zeker twee doden te betreuren, verschillende mensen zijn nog vermist.
Volledig scherm
Door hevige regenval ontstonden modderstromen die gebouwen vernielden en auto’s meesleurden. Er zijn zeker twee doden te betreuren, verschillende mensen zijn nog vermist. © AFP

Italianen zoeken verder naar vermisten na aardverschuiving op vakantie-eiland Ischia: al 7 doden

De zoektocht naar vermisten op het Italiaanse eiland Ischia gaat volop door na de aardverschuiving van gisteren. De balans van de aardverschuiving in Casamicciola is tot zeven doden opgelopen, terwijl nog vijf mensen worden vermist, zo heeft de prefect van Napels, Claudio Palomba, zondagavond gezegd.

  1. Experts over nieuwe Europese vluchtelingendeal: “Libanon is geen veilig land, het deporteert Syrische vluchtelingen naar hun land in oorlog”
    PREMIUM
    38

    Experts over nieuwe Europese vluchtelin­gen­deal: “Libanon is geen veilig land, het deporteert Syrische vluchtelin­gen naar hun land in oorlog”

    Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is in Beiroet om er de Libanese regering een ‘steunpakket’ van 1 miljard euro aan te bieden. Dat geld moet de economie van het land stutten, maar toch vooral de vluchtelingenstroom naar Europa tegengaan. Wat is de impact van dergelijke vluchtelingendeals? En is de kritiek erop terecht? “Als je geld geeft om je migratieprobleem op te lossen, zet je de deur open voor chantage”, waarschuwt professor Hendrik Vos (UGent).
  2. Bedrijf wil in rechtszaak rond talkpoeder 10 miljard euro betalen. Bij ons is het nog steeds te koop: hoe kan dat?
    PREMIUM
    2

    Bedrijf wil in rechtszaak rond talkpoeder 10 miljard euro betalen. Bij ons is het nog steeds te koop: hoe kan dat?

    Het stuift in de wereld van het talkpoeder. Het concern Johnson & Johnson wil in Amerika 10,3 miljard euro ophoesten in een rechtszaak, waarbij duizenden vrouwen beweren dat ze kanker kregen van ‘baby powder’. Hier wordt intussen rustig verder gestrooid. Hoe kan dat? En kun je eierstokkanker krijgen van talkpoeder zoals die vrouwen beweren? “Amerika is Amerika, hé. Maar ook bij ons zijn cosmeticaproducten al uit de rekken gehaald, omdat ze sporen van asbest bevatten.”