©  BELGA

Lierse vermijdt nieuwe nederlaag met twee penaltygoals van aanvoerder Van Acker tegen Virton

Twee strafschopdoelpunten van Thibaut Van Acker hielpen Lierse in extremis nog aan een punt tegen laagvlieger Virton. De Pallieters speelden bijna een ganse helft in numerieke minderheid, maar konden diep in blessuretijd alsnog een vierde nederlaag in vijf matchen vermijden. Niettemin voelen de Lierenaars de hete adem van Deinze en Lommel in de nek voor een stek bij de eerste zes.

Kurt Guldentops

Winnen. Daar was het Lierse op het eigen Lisp tegen hekkensluiter Virton om te doen. Want na de recente drie op twaalf was de nood aan een opkikker stilaan groot geworden bij de Pallieters. En bovendien was een zege de enige manier voor geel-zwart om zijn comfortabele positie binnen de eerste zes in de rangschikking te handhaven. Zeker na de driepunters van Deinze en Lommel eerder op het weekend.

Coach Tom Van Imschoot kon na een weekje schorsing opnieuw rekenen op Serge Tabekou. Het was ook de snelheid van de Lierse aanvaller, die een bleek Virton meteen kopzorgen bezorgde. Zijn voorzet-schot viel echter net naast de kruising buiten. Uitstel, want op het kwartier al had Lierse zijn beoogde voorsprong beet. Vinck ging in de zestienmeter licht aan Gillekens hangen, ref Denil legde de bal op de stip. Aanvoerder Van Acker joeg de bal simpel tegen de netten. De thuisploeg hield ook nadien het overwicht, maar twee kopballen van Rocha zoefden over. Aan de overzijde priemde Abdallah zich door de buitenspelval, maar hij mikte onbesuisd over. Delanghe moest ook nog een bal van Droehnle uit zijn doelvlak ranselen. Maar Lierse dus met een bonus de rust in.

Vijf minuten ver in de tweede helft zag de wereld van de Lierenaars er plots heel anders uit. Pupe kreeg een strenge rode kaart na een ingreep op Abdallah. Allach schoot van ver buiten de grote rechthoek in de hoek. Lierse maakte nadien in numerieke minderheid nog wel volop jacht op de zo noodzakelijke winning goal, maar tot veel kansen kwam de thuisploeg niet. Tabekou en Rocha blaften wel, maar beten niet. Op tegenaanval liet Yann alleen voor Delanghe dan weer na de Pallieters helemaal dood te maken. Maar vier minuten voor sluitingstijd kregen de Lierenaars alsnog het deksel op de neus. Een doorsteekbal bereikte Anne, die in doel devieerde. Een vierde nederlaag in vijf matchen wenkte, maar die werd diep in blessuretijd nog verijdeld. Vekemans werd gehaakt in de zestienmeter, Van Acker redde van op de stip op de valreep een punt.

Alsnog een klein beetje opluchting dus op het Lisp, al bleef de verhoopte zege wel uit. In de strijd om een plaats bij de eerste zes bedraagt de bonus op Deinze en Lommel nog amper twee schamele puntjes. De komende weken worden met opdrachten tegen de beloften van Standard, Dender en Club NXT uiterst belangrijk voor Lierse.

©  BELGA

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Gillekens, Pupe, Raemaekers, Schouterden, Brebels, Van Acker, Tabekou (80’ Walbrecq), De Schryver (72’ Vekemans), Rocha (80’ Naessens).

VIRTON: Vincensini, Vinck, Cassaert, Khemais, Droenhle, Perri, Massangu, Espinosa, Aguemon (68’ Anne), Allach (72’ Yann), Abdallah (89’ Louis).

DOELPUNTEN: 15’ Van Acker (strafschop) 1-0, 51’ Allach 1-1, 87’ Anne 1-2, 95’ Van Acker (strafschop) 2-2.

GELE KAARTEN: 31’ De Schryver, 54’ Schouterden, 58’ Rémy, 59’ Allach, 91’ Vekemans, 91’ Yann, 96’ Louis.

RODE KAART: 49’ Pupe.

SCHEIDSRECHTER: Denil.

TOESCHOUWERS: 3.000.