© Theo Derkinderen

FC Mariekerke houdt benefiet om schade te betalen na dubbele inbraak

Binnenkort wordt er een benefietavond georganiseerd voor voetbalclub FC Mariekerke. Zij kregen de voorbije weken twee keer met inbrekers af te rekenen. Bij de laatste inbraak werden er maar liefst 21 ruiten van de kantine en kleedkamers stukgeslagen.

Theo Derkinderen

Begin januari en eind februari kreeg FC Mariekerke ongewenst bezoek. De eerste keer werd zowat alles wat in kasten zat op de grond gegooid en werd er drank gestolen. “En de tweede keer was het nog erger”, zucht kantineverantwoordelijke Frans Peeters. “Eerst hadden ze een bezoekje gebracht aan de toiletten naast de kleedkamers. Daar waren spiegels op de grond gesmeten, de verlichting was vernield en ook een tussenschot van de herentoiletten lag tegen de grond. Maar dat was niet alles. In de kleedkamers waren vijf ruiten kapot geslagen.”

Maar ook de kantine van de club was door de daders geviseerd. “Toen ik richting kantine keek zag ik glas glinsteren op de grond. Ik ben dichterbij gegaan en zag dat er verscheidene ruiten waren ingeslagen. Nog eens zestien.”

Voor FC Mariekerke zat er niets anders op dan puin te ruimen. “En toen die klus geklaard was hebben we alles met houten panelen moeten dichtslaan. Tot de nieuwe ruiten er waren. De totale kostprijs van de herstellingswerken loopt in de ettelijke duizenden euro’s.”

Financieel betekende de inbraak een flinke streep door de rekening van de voetbalclub. Daarom wordt er op zaterdag 13 mei een benefietavond in mekaar gestoken. “Met discobar Track United. Zij hebben dit initiatief mee op poten gezet en zorgen die avond voor goeie dansmuziek waar jong en oud zich kunnen op uitleven. Maar er zal ook een koud buffet zijn. We hanteren een all-informule voor zestig euro per persoon. Of de opbrengst voldoende zal zijn om alle kosten mee te betalen weet ik niet, maar we hopen echt dat we er een groot stuk mee kunnen terugverdienen. Voor een club als de onze telt echt elke cent.”

Meer info op www.facebook.com/fcmariekerke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER